Jamala - ARAFAT DAĞINDAN
Етно та фольк, Кліпи, Матеріали, Популярна музика

Jamala – ARAFAT DAĞINDAN (Кліп)

Jamala презентувала кліп до пісні ARAFAT DAĞINDAN – містичної старовинної народної співанки з міста Акмесджит (Сімферополь). Ця робота видалася філософською, глибокою та драматичною.

Тематика пісні ARAFAT DAĞINDAN полягає в духовному очищенні, покаянні та прагненні до близькості з Богом. Вона відображає важливість паломництва (хаджу) у житті мусульман, де гора Арафат символізує місце зустрічі з Аллахом. Пісня виражає глибокі почуття волі і надії, а також підкреслює теми віри, родинних зв’язків та народної культури кримських татар. Вона є своєрідним закликом до відновлення духовності та збереження культурної ідентичності. 

Jamala - ARAFAT DAĞINDAN

Jamala: «Це відео на кримськотатарську пісню, яка лунає в серці України. Перше у нашій країні відео на пісню, тривалістю у 6 хвилин 29 секунд.

Такі роботи, як ця — трапляються раз у ніколи. Ми маємо творити навіть у цей непростий час, попри обстріли, щоб зберегти, запамʼятати. Тому що ми обовʼязково переможемо, і у нас є чим пишатися. Бо плакати, на жаль так склалось — історично нам завжди доводилось більше».

Режисером кліпу виступив Герман Нєнов. Ось що він розповів про цей реліз: «Ми зробили дійсно важливу роботу, яка увійде в історію українського шоу-бізнесу. Це не просто найдовший кліп в історії української музики, це робота, прошита символами і сенсами, і мені дуже приємна кількість ваших відгуків і ваше розуміння цих символів! Я вражений кількістю ваших коментарів і тим, як глибоко ви відчуваєте цю роботу».

Jamala – ARAFAT DAĞINDAN
Альбом QIRIM

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *