Святослав Вакарчук – Оранжерея
Матеріали, Релізи, Рок та альтернатива

Святослав Вакарчук – Оранжерея (Альбом)

Відбулася прем’єра альбому нового музичного проекту Святослава Вакарчука під назвою «Оранжерея»!

Зауважимо, що «Оранжерея» став третім музичним авторським проектом Святослава Вакарчука поза рамками «ОЕ»: раніше були – «Вночі» (у 2008 році) та «Брюссель» (у 2011 році).

«Сьогодні, шостого березня, день народження мого батька Івана Вакарчука. Вже практично рік, як він не з нами. У цей день я радий презентувати свій новий проект «Оранжерея», який ми з друзями створювали останні шість місяців. Я хотів би присвятити цю платівку тобі, тату! Ти завжди поруч!» – коментує Святослав Вакарчук.

За словами Святослава Вакарчука, при прослуховуванні «Оранжереї» може здаватися, що у цьому альбомі відсутній певний мегадрайв, який притаманний «Океану Ельзи», чи рок-н-рольній музиці в цілому. Цього драйву в активному вигляді там дійсно немає, але така концепція є чітким свідомим рішенням – на першому плані було вирішено показати драйв внутрішній, духовний, який також є дуже потужною силою. Святослав також зазначив, що в альбомі «Оранжерея» присутні композиції, які особисто у нього здатні викликати бурхливі емоції. І робота над ними відбувалася не так, як зазвичай. Музиканти жодного разу не були на репетиційній студії до самого процесу запису. Все робили безпосередньо на студії звукозапису, експромтом, все писали по живому.

У записі платівки «Оранжерея», окрім Святослава Вакарчука, приймали участь троє музикантів «ОЕ» – Денис Глінін, Мілош Єліч та Денис Дудко. Також до співпраці було запрошено джазових музикантів Сергія Сидоренка (труба, флюгельгорн) та Олександра Чаркіна (тромбон, бас-труба) – вони грали партії духових. Спеціальний гість – ще один учасник «Океану» Владімір Опсеніца (гітара), який взяв участь у записі треку «Моє серце». Запис та зведення релізу: студія Boutique888.

Святослав Вакарчук – Оранжерея
Придбати
Підтримати «Нотатки»

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *