TYUPA – Життя - Есе
Електронна музика, Матеріали, Релізи

TYUPA – Життя – Есе (Альбом)

Гурт TYUPA випустив новий альбом «Життя – Есе», який вже доступний на SoundCloud. TYUPA – український електронний проект, який створює музику в напрямку lyric-electronics, вплітаючи у неї чуттєву лірику та легкі, зрозумілі образи.

Семитрекова платівка «Життя – Есе» створювалася протягом двох останніх років, записувалася на домашній студії, а її зведенням та мастерингом займався саунд-продюсер формації Дмитро (Джміль Рекордс).

А почалося все з однойменної пісні «Життя – Есе», яку автори початково уявляли зі звучанням живих інструментів: барабанів, скрипки, фортепіано, гітари. Втім, під час роботи з семплами, музиканти створили достатньо цікаве електронне звучання, яке і стало своєрідною відправною точкою у створенні даного релізу. Пульсуючі сінти, ламані біти, мрійливі пади та інші нетривіальні музичні рішення – все це слухач може почути у даному альбомі.

На відміну від платівки «Скелі», альбом «Життя – Есе» можна назвати стилістично рівним. Загалом до нього увійшли 7 композицій: «Життя – Есе», «Місяць», «Коти», «Одинак», «МІА», «Привид» та «Поряд».

За словами музикантів, процес створення кожної пісні часто є достатньо різним. Інколи все розпочинається зі звичайної імпровізації на фортепіано, яку виконавці записують за допомогою диктофону. Потім все це переноситься у спеціальну програму та розбивається на індивідуалізовані міні-партії. Після цього, із піснею працює поет Іван Рудий, який пише слова, спираючися на вокальний мотив.

А ось трек «МІА», наприклад, навпаки – спочатку виник у вигляді вокального мотиву, під який TYUPA створили тембровий гармонічний контекст. До слова, відео на пісню «МІА» колектив презентував минулого року.

Наразі учасниками гурту TYUPA є: Михайло Тюпа, його рідна сестра Віта, поет Іван Рудий, який працює над текстами для більшості пісень, а також Дмитро Мучичка, який «оживляє» композиції у процесі зведення та мастерингу.

TYUPA – Життя – Есе
Apple Music
Google Play

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *