Фолькнери – Іванко
Етно та фольк, Матеріали, Релізи

Фолькнери – Іванко (Сингл)

15 січня 2018 року етно-гурт «Фолькнери» запустили у світ нову композицію «Іванко». Народна лемківська пісня, яку музиканти записали аж в Австралії серед українських діаспорян, пронизана містичністю та сексуальністю. Оригінальний, трохи космічний саунд, який створюють японський, непальський, український інструменти, надали твору глибокого драматичного характеру. До того ж, вокальна манера Ярини Квітки наповнила її нестримною, дещо відьомською енергетикою.

«Особисто мені дуже шкода головну героїню пісні, яка страшенно кохає Іванка, але, як притаманно давнім традиційним сімейним стандартам, має обмежену волю вибору. Бо ж мамі пасія доньки геть не припала до душі. Для мене головна героїня – це причинна у відчаї, яка хоче кохати і бути коханою милим Іванком. Саме такою я її відчула й саме такий посил намагалася передати, по-своєму співаючи цю пісню», – каже Ярина Квітка.

А Володимир Муляр розповідає про мінімалістичний підхід в аранжуванні треку: «Як, мабуть, багатьом відомо, останні три роки поспіль ми з Яриною мандрували по світі на велосипедах в рамках нашого проекту «Двоколісні хроніки». З цієї подорожі ми привезли безліч творчих ідей, на які нас надихнула культура багатьох народів, переважно Азії. Тож природньо, що в музиці ми захотіли використати азійський настрій в поєднанні з українською піснею. Тут звучать японське тайшо-кото, непальська перкусія і гуцульська сопілка. Ці основні інструменти ми постаралися не завантажувати насиченим аранжуванням, аби дати їм змогу проявитися у всій красі».

Українська музика: Фолькнери – Іванко

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *